Građanstvo

osobni razvoj i komunikacijske vještine

HR specijalisti

edukacija i razvoj stručnjaka u području ljudskih potencijala

Menadžeri

vještine vođenja i osobni razvoj menadžera i lidera

Poduzeća

organizacijski razvoj, ljudski potencijali, procjene i razvoj

Govornica Imate dar govora – oslobodite ga

Pridružite nam se na ciklusu Govornica!

Govornica je Creativin autorski ciklus od 5 poludnevnih radionica za razvoj govorničkih i (samo)prezentacijskih vještina, te jačanje samopouzdanja.

Radionice se održavaju jednom tjedno kroz pet tjedana. Omogućavaju stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih za uspješno govorenje pred manjim ili većim grupama slušatelja.

Održava se kontinuirano od 2003. godine, po dvije do tri grupe godišnje.

Način rada

Učenje je interaktivno i iskustveno, u maloj grupi i ugodnoj atmosferi. Dominira obilje prilike za vježbu i za primanje razvojno usmjerene povratne informacije od grupe i od voditelja. Stoga je Govornica ujedno i izvrstan poligon za treniranje izlaganja i jačanje samopouzdanja.

Polaznici i ciljevi ciklusa Govornica

Polaznik može biti svaka punoljetna osoba koja je zainteresirana izgrađivati i razvijati se, a osobito je korisna za osobe koje žele:

  • steći ili povećati sigurnost u izlaganjima pred grupom slušatelja
  • naučiti kako suzbiti, smanjiti i kontrolirati tremu
  • povećati zanimljivost, razumljivost i uvjerljivost u svom usmenom izražavanju
  • postići primjereno držanje tijela i gestikulacije, te kontrolu glasa i dinamike govora
  • razvijati vještine mišljenja, izražavanja, slušanja i uspostavljanja odnosa s publikom

Dosadašnji polaznici različite su dobi i funkcija, od studenata do članova uprava. Dio dosadašnjih polaznika često govori pred većim skupinama slušatelja i prije Govornice su već pohađali srodne edukacije, a u Govornici su pronašli dodatna znanja i priliku za nadogradnju vještina. Većina ipak rjeđe govori u javnosti  i u Govornici je prepoznala izvrsnu edukaciju za jačanje svog samopouzdanja, razvoj komunikacijskih vještina i stjecanje znanja koja koriste u pripremi za važne razgovore i u sudjelovanjima na sastancima i u grupnim diskusijama.

Ishodi i sadržaj ciklusa Govornica

Na Govornici ćete naučiti o čemu sve trebate voditi računa prije početka pripreme govora, kako započeti i kako završiti govore, kako rasporediti sadržaje u govorima i prezentacijama, što treba znati o načinu na koji publika razmišlja.

Dobit ćete odgovore i na pitanja gdje stajati, što s rukama, kamo gledati za vrijeme govora, kako komunicirati s publikom, kako koristiti vizualna i druga pomoćna sredstva pri prezentiranju…

Upoznat ćete najučinkovitije tehnike i vježbe za smanjenje i kontroliranje treme i naučiti kako vježbati glas da bi zvučali sigurno i govorili bez zamaranja glasnica.

Vježbat ćete držanje govora i prezentacija u maloj grupi, u sigurnom i podržavajućem okruženju i dobiti obilje razvojne povratne informacije.

 

Voditeljice: Zrinka Hrupelj, profesorica fonetike i hrvatskog jezika i NLP trenerica i Maša Jakubin, profesorica logopedije i diplomirana psihologica

Vrijeme i mjesto održavanja: pet uzastopnih srijeda 17:00-20:30 u Creativi, Maksimirska 79a/I, Zagreb

Cijena po polazniku: 2.500 kn + PDV. Za privatno plaćanje odobravamo popust od 40% (= 1.875 kn, PDV uključen) i plaćanje u dvije rate, a studentima popust od 60% (= 1.250 kn, PDV uključen)

Plaćanje uplatom na transakcijski račun Creative, po ponudi koju dostavljamo nakon prijave. Cijena se odnosi na cijeli ciklus (pet radionica); uplata pojedinačne radionice nije moguća.